laupäev, 9. juuni 2012

Araabia talv

 Lugesin praegu Päevalehest A.Rannamäe arvamust Lähis-Ida probleemidest (ei saa istutada taime valesse mulda A.R.) ja arvan samuti, et kuna muslimid siginevad kiiremini ja rahvaarv neis riikides tõuseb, samuti ei kao  islam kuhugi ja lääne mõttes demokraatiat seal olema ei saa. Sest kui ikka hakkavad uuesti kehtima  nende seadused, siis plaazitada  Egiptuses enam ei saa ja meile eestlastele on v.-olla viimased aastad sinna reisida. Hea, et olen ise juba  6 korda Egiptuses  käinud ja kõike seal näinud. Kuigi siiralt kahju, kui nii suurelt ehitatud  kuurordid tühjaks jäävad. Ja Egiptus elab ju paljuski turismist. Kui rannas peab  käima ainult  kaetult ja rättik peas, kes sinna siis minna tahab.
Kui ilus seal on oktoobris-novembris (kui meil siin porine ja kõle)! Eelmine aasta käisin ka delfiinide ettendusel, kui vahva!
Aeg näitab kuidas Aafrika kevad lõpeb ja millised valitsused  seal võimule tulevad... mul on isegi veidi Egiptuse Mubarakist kahju, sest tihti jalutasime tema  suvilast mööda (isegi silt oli väljas) ja Egiptus oli tema ajal küllaltki stabiilne riik. Muidugi rahvas elas vaesuses, palju lapsi ja  tööd vähe. 2005. sai Urghaadas veel kaugemal jalutada ja väikseid  onnikesi näha, kus siblisid kanad ja oli palju lapsi. Hiljem oleme kallimates hotellides elanud ja biduiinidki on kolinud  telkidega hotellide juurde, et oma elu-olu tutvustada ja raha teenida.
Aga tahaks ikka mõnda teist Aafrika riiki ka veel külastada, aga mitte rattaga ja mitte Liibüat....
päikest südametesse!
kalli-kalli

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar