teisipäev, 16. september 2014

fillosofeerin

Loen siin lehti ja kuulan raadiot ja ei jõua ära imestada..kuidas 21 sajandil raiutakse inimestel päid maha, kuidas vennasrahvad teine teist tapavad.... milline vaesus on mõnes kohas meie maailmas ja milline rikkus   mujal!? Kuidas küll tehnika on arenenud, tekkinud  igasugused liiklus- ja sidevahendid jne......miks inimkond ei püüdle  selleni, et kõigil parem elada oleks...miks on maailmas nii palju kurjust? Miks tekkib juurde uusi usundeid nt. Elu sõna jne. Miks vanades usundites on nii palju erinevusi, miks on tekkinud autoritaarsed riigid, miks, miks miks?
Kuidas tehnika ja teaduse areng ei leia lahendusi nendele probleemidele? Inimlikust aspektist võiks ju maailmas saavutada vähemalt keskmine elutase iga inimese jaoks....kui kaua võtab aega, et siin maailmas oleks kõigil hea elada!?
  No lihtsalt jube on vaadata pilti kuidas üks inimene raiub teisel pea otsast ja see toimub 21.sajandil!
Täielik barbaarus...kuidas inimkond ei saa seda kõiki peatada ja kurjust välja juurida!?
ja taga targemaks veel läheb, Venemaa juba ärpleb tuumarelvadega....kas tõesti võib see olukord jälle maailmasõjani välja  viia? Kuidas küll inimkond ei ole õppinud eelmistest sõdade jubedustest...
Aga tänases  lehes vaatan kuidas 20 tuhat inimest Tallinnas jooksevad - süda läheb kohe soojaks
 ja tuleb meelde laulupidu - kui palju rõõmsaid inimesi siis veel koos oli , samuti kuidas me sel suvel Otepääl L-a tennist mängisime ja ma  ta süles istudes jalgu puhkasin... nii palju ilusat on ju siin ilmas!

Kuidas küll saaks, et kurjust, vihavaenu, sõdasid ja  selliseid uske nagu äärmuslik islamism (mis
 võimaldab inimestel selliseid jubedaid terroriakte sooritada lootes sellega  paremale  elule taevas) .. ei mina seda kõiki ei mõista...
.maailma parandajaid on palju olnud, aga ju see maailm ikka nii suur on, et head elu kõigile lihtsalt ei jätku...kas head elu on siis nii vähe?
Aga teile kõiki head

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar