neljapäev, 2. oktoober 2014

viimane pesu


Panin viimase käsitsi pestud pesu kuivama (linnas saab juba masinaga) ja homme on linna kolimine...
Tore oli looduses mustlaste moodi elada, pesu pesed vihmaveega kuivatad õunapuu otsas jne .... aga  öökülmad  võtsid juba esimesed lilled ja sundisid mind tütre kingitud pusle (Karolinski instituut) selga panema, tegin õhtul hilja veel lõket ja põletasin veidi oksi ja kuivanud lillevarsi

Oma kannakesed kaevasin välja ja viin keldrisse talvituma, veel on kahes nõus neid - viin linna, äkki  keegi tahab omale kasvatamiseks,  aga talvituma peavad  jahedas veidi valgustatud ruumis (nagu Hispaanias talvel)
Käisime hommikul ka mammukest õnnitlemas, pidu tuleb ülehomme...aga homme tuleb ka tütrekene ikka  jälle kuningriigist (imelik et meie ajal need kuningriigid   alles on), siis mammuke on meil ju lausa printsess (üles kasvanud kuningriigis).!...
Tütreke lubas aidata seda linna korterit korrastada, sest ma vaatan, et mehed on potid-pannidki pakkituna köögist voodi viinud (sest vahetati ju köögiseina palke), rääkimata raamatute hunnikutest, mis kapidest välja võeti seoses veetorustiku ja elektri juhtmete vahetamisega terves korteris...ma olen seal  2 päeva pale higis töötanud, aga lõppuks lõin käega ja tegin  tule kaminasse, et veidi rahulikumat meljööd nautida...pole mitu päeva sinna läinud, sest aiaga on tegemist (L ju igapäev tööl) ...nii et võimlen igatpidi, vahepeal ajan pea hästi kõrgele, et puuotsast õunu kätte saada, siis küürutan, et porgandeid, kaalikaid jne. üles võtta...muruniidukiga lausa jooksen, et kassi mitte maha niita, sest ta kipub juhtlambaks, aga kui kiirelt lähen siis kaob eest ära...käed said head trenni kui vedasin kõik vihmaveed kilemaia, et kaevata nii tolmune poleks jne. jne.... alati mõtlen selle peale, et hea et töö tegi  ahvist inimese...ma ju ei taha jälle ahviks muutuda..
Ilusat sügispäeva kõigile mu lugejatele!
(Silva, sa oled vahva  et mind loed, kuigi Põltsamaad ei näita...aga tänud sinna ookeani taha ja ka igale poole riikidesse, mille lipud vahel tulevad, paistab, et neid väliseestlasi ikka on..isegi Venemaal Anne, nagu ma näen sa seikled seal lõunamaa saartel, aga kes mind siis Urghadast loeb?)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar