neljapäev, 14. märts 2013

ruunikivid

Nautisime mammuga päikeseloojangut Rootsis....isegi mitu lennukit  lendas taevafoonil....Stockholmil on tihe lennuühendus , sest niikaua kui me  püüdsime  päikseloojangut pildistada, lendasid koguaeg  lennukid meist ül ja me ei saanudki õiget pilti.
Aga siis ma avastasin uued vaatlusobjektid  ja unustasin  päikseloojangu üldse, sest need asjad olid nii huvitavad - need on ruunikivid , mis kajastavad Rootsi minevikku...nii põnevad!

Kui hakkaks meie paekividele ka  oma ajastu jälgi  tegema..aga kuidas?  Millega  rootslased seda tegid?     
Meil on õega ka üks suur-suur paekivi, mis asus meie lapsepõlve koolitee ääres, ta on ka praegu (palju aastaid hiljem) samal kohal...sõitsin tast mööda isegi Rootsist tulles, ta on  Tallinn-Tartu maante ääres (bussiaknast paistab)...peaks ehk sellel suvel minema ja ka selle kivi ära märgistama...mammu või laur ehk otsivad internetist ülesse selle vahendi, millega rootslased seda tegid.
Lapsepõlves. kui meie küla lapsed  koolist tullime, siis  alati peatusime ja puhkasime selle kivi juures.  Kuna teised olid minust vanemad, siis nemad jõudsid  selle kivi otsa ronida ja  mind kutsuti siis "sitasitikaks", nemad aga olid "kännukuningad" ...huvitav, et aastad ei kustuta seda valutunnet mis ma siis tundsin.....nüüd  tahaks ehk sinna seda kirjutada ja saaks sellega ühele poole, et ka mina  võin vahel "kännukuningas" olla.....olen üldiselt väga  "vpetsatlitelnaja"- eesti keeles vist sellele terminile  täpset vastandit ei ole....
Aga suvel lähen ja  ronin ise selle kivi otsa! Vohhhh
ilusat päevakest teile!   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar