teisipäev, 30. august 2011

augusti lõpp

...sügise sajud nukruse toovad
   kargesse õhku seisatab hüüd...
augusti lõpp...vihma sajab.. vahepeal ka päikest näha.... sügis läheneb....kuid veel on puud rohelised ja september ka eestis tavaliselt soe kuu.. saab ikka  veel ujumas käia  ja muidugi  seenel -marjul...puhkuste lõpp.. lapsed lähevad kooli.. tudengitel  loengud...jne.
 Igal aastaajal on aga oma võlud... lausa ootan sügist, et  sügislehtede  sahinal jalutada pargis lugeda kellelegi luuletusi (kes viitsib mind kuulata).. me suvila juures on ilus allee.. kunagi kuulus see Kaplinskitele, osa said nad tagasi....kahjuks mitte kõik...
 Seal kusagil Kaplinski mõisa pargis elab isegi rebane.. eelmisel aastal piilus ta  meie suvila aknast sisse... ma kohutavalt ehmusin, polnud ju nii lähedalt rebase silmi näinud.. aga ei jõudnud  suudki  avada kui rebane oli läind ..Lummi ainult imestas, et selline suur kass meil külas käis (või pidas ta teda koeraks, kes seda looma psüühikat teab..).... olime siin suvilanaistega ühel sünnal  ja naised kutsuvad  seda rebast lausa Osmo (nii oli suvilate komplekti nimi) rebaseks, sest kõik olevat teda näinud ja ta tegutsema siin juba mitu aastat....nii et meil on siin oma rebane olemas, rääkimata siilidest , kelle pojad on  ka juba suured, meie aias on  siiski  veel ka pisemaid...kui pimeneb  liduvad nad siia-sinna, ju kõhud tühjad
...paari päeva pärast läheb suvitaja punapea Meeri linna , siis saab meie kass  ka voodisse pikutama tulla  .. muidu on Meeri kiirem ja Lummi ei pääse löögile.... Meerist tunnen kindlasti puudust.. ta ju meil nii suur õrnutseja  ja musitaja (tõmbab vahel keelega üle mu huulte)  tahab palju pai..
Täna tuleb Rootsist Mammu, lähen talle bussile vastu ja võtan  pakid, sest ta jookseb kohe loengule... ilma temata oli kohe igav.. ta tuleb ikka vahel rattaga ja saiakesed kaasas, siis joome kohvi ja arutame ilmaasju...nagu sõbranna kohe.. saame kõigist rääkida kuigi vanusevahe suur..aga ta on minu mammuke..
Praegu piilub päike pilvede vahelt välja...tere päike.....vihma oli ka vaja.. tere ka sulle, sügis!!!!!

                                               kuldrenetid juba korvis
                                             Kleopatra sirutab ikka veel kõrgustesse

          kalli-kalli kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar