pühapäev, 26. veebruar 2012

inimene hädas!

Ei saanud magada, mõtlesin oma täditütrele V-le, kes elab maal ilma abita ja on üle 70 vana.
Õetütar (el.Hiiumaal) helistas eile, et olid Tartu tulles läinud möödasõites teda vaatama, sumbanud  läbi lume  ta majani ja pannud trepile toiduaineid, sest V ei olnud  ukse avanud, aga aknast oli näha, et ta istub toolil. Tal on närvid haiged ja on kuidagi siiani oma eluga toime tulnud, kasvatas juurikaid ja sai rattaga poes käidud. Õemees on ainuke, kes saab temaga suhelda ja aitas tal puid teha, nüüd on ta ise  haige.Siiani olid  V-l seltsilisteks koerad, nüüd olevad need ka nälga surnud. Kedagi ta oma juurde ei lase, kohalikega ei suhtle, oma korter on Tln-s., elab ema majas. Kohalik vald abi ei anna, kuna pole nende hoolealune. Mida teha? Tahtsin juba "Rääkimata lugu" saatejuhile kirjutada, aga arvasin, et see ei kuulu ka nende kompetentsi.. Kui me L-ga sinna läheks, ta ei lase sisse, jalad on tal paistes, kummikud said ukse taha jäetud, et ehk need lähevad talle jalga. Aga temast ei ole enam poodi minejat (3km.).Kui keegi , kes oskab nõu anda, juhtub mind lugema - jätke nõuanne  com-i. Politsei sellega ei tegele, kiirabi Paidest ei lähe, psühhiaatriasse ilma pats. nõusolekuta ei panda, valla hoolealune ta ei ole, meie 80 km tagant ei saa aidata ja ta ei ava meile enam uksegi, mis teha?
ilusat päeva

3 kommentaari:

  1. Tere!
    See pani nüüd küll muretsema ja kirjutama.
    On ikka kindel,et nad veendusid aknast vaadates,et vanaproua ikka elus on?!Kindlasti ei saa seda nii jätta ja peab kiiresti tegutsema.Jah,paljud vanemad inimesed muutuvad lasteks ja nendega on tükk tegu,aga kõige hullem on tegevusetus.Tõesti,kui ei ole see inimene,kes vanaprouaga kontakti sai enam võimeline aitama,siis peab keegi muu sekkuma ja ma ei tea,kui vaja,siis peab kasutama natuke radikaalsemaid vahendeid (inimene peab ju sööma-sooja saama-kasitud saama jne.). Kui minu lähedane või sugulane oleks mulle teadaolevalt kuskil üksi maal,kellegagi ei suhtleks,loomad ümberringi nälga surnud,siis kohe kindlasti tegutseksin.Kui vaja,murraks ukse maha,konsulteeriksin arstidega,ajaksin lähisugulased jalgele.Kas Teie täditütrel endal lapsi ei ole?Kes ta lähimad sugulased siis on?Ja kuidas vald ei hooli oma inimestest?????
    Jõudu ja jaksu selle probleemiga.

    VastaKustuta
  2. Ma arvan, et kui valda öelda, et kutsute Võsa Petsi vms, siis nad mõtlevad ümber ja otsustavad oma elanikku siiski aidata. Kui ta juba oma koertel nälga laseb surra, peab ta ju omadega ikka päris umbes olema, ta võib niimoodi lihtsalt ise ka ühel hetkel nälga surra, kui ei tule enam selle peale, et toitu võiks suhu panna.

    VastaKustuta
  3. See asi on ,kullakesed, palju keerulisem. Õde (koos elasid, kui ma siberis olin) on oma mehega juba aastaid talle niimoodi süüa ukse taha viinud, õde ise on autos ja ta mees viib. Sisse V ei kutsu, sest enne olid koerad ja kirbud ja ta kardab, et me tahame tema vara, tal on ka Tln-s korter, mille peale läheb ta pins. Mina tahtsin psüh-i talle viia, ta saatis meile koerad, jõudsime enne autosse.Ta on üksik, vald ütleb et las Tallinn aitab, kuna elukoht on seal...homme läheb õetütar vaatama, aga kas suhelda saab, seda ei tea..ja läheneda talle ei saa..vägis ei saa ka oma kodust inimest üra viia,V on ka õe korteri võti, aga ta ei tule......

    VastaKustuta